Om mej

Foto: Jon Borgenstål

Johanna Borgenstål

Jag jobbar sedan 2016 heltid med min konst och annat relaterat till skapande/kultur av olika slag genom mitt företag J.Borgenstål Arts.

Jag är uppvuxen i byn Vistträsk i Norrbotten, men numer bor och jobbar jag i Bodträsk, Piteå kommun. 2017 hade jag och min man Jon turen att få förvärva byns gamla skolbyggnad där jag sedan dess har min ateljé.

Det mesta av mitt eget skapande blir målningar i akryl och olja som jag också ibland använder för att göra digitala bilder/mönster. Men jag tycker verkligen om att jobba med alla möjliga material, gärna återanvända sådant som kanske inte används längre till det det en gång var tänkt till.  Det kan vara tex. textil, metall, trä eller annat. Kika gärna på bilder här: Annat konst-igt  För mej har det alltid varit mycket viktigt att tänka på hur man behandlar jorden och dess resurser samt att försöka göra medvetna val.

Mycket av min inspiration kommer från det som finns i närheten, den norrbottniska naturen, floran, faunan men också annat världsligt. Allt hänger ju ihop på ett sätt.

Mina verk är ofta en illustration av en tanke, ett ämne eller en fråga jag funderar på. Inte sällan har det att göra med relationen mellan mänskligheten och andra djur/planeten jorden.

Annat "skapande-relaterat" jag jobbar med genom mitt företag är t.ex. workshops/kvällskurser i måleri och teckning, dekormåleri, butiksskyltning mm. Jag har även sedan 2016 jobbat med Älvsbyns konstkollo för konstintresserade ungdomar.

Hör gärna av dej om du har frågor eller funderingar ☺︎Kontakt


Foton: Simon Eliasson