Om mej

Foto: Jon Borgenstål

Johanna Borgenstål

Jag jobbar sedan 2016 heltid med min konst och annat relaterat till skapande av olika slag genom mitt företag J.Borgenstål Arts.

Jag är uppvuxen i byn Vistträsk i Norrbotten, men numer bor och jobbar jag i en annan liten by i Altersbruk, Piteå kommun. 2017 hade jag och min sambo turen att få förvärva byns gamla skolbyggnad där jag sedan dess har min ateljé.

Det mesta av mitt eget skapande blir målningar i akryl och olja som jag också ibland använder för att göra digitala bilder/mönster. Men jag tycker verkligen om att jobba med alla möjliga material, gärna återanvända sådant som kanske inte används längre till det det en gång var tänkt till. Det kan vara tex. textil, metall, trä eller annat. Kika gärna på bilder här: Annat konst-igt

Mycket av min inspiration kommer från den norrbottniska naturen, floran och faunan, men jag återkommer även ofta till en "överblick över hela planeten jorden".

Annat "konstrelaterat" jag jobbar med genom mitt företag är t.ex. workshops/kvällskurser i måleri och teckning, dekormåleri för filminspelning, butiksskyltning mm. Jag har även sedan 2015 jobbat med Älvsbyns konstkollo för konstintresserade ungdomar.

Hör gärna av dej om du har frågor eller funderingar ☺︎Kontakt


Foton: Simon Eliasson