"Artiklar"

Blandade tidningsartiklar/klipp om mej och min konst

Klicka på bilden för att komma till artikeln (vissa artiklar är låsta och kräver prenumeration)


2023

Artikel i Kurien om mej och "gamla Backträskskolan"☺︎ Skolan lades ner 1963 och Jag och Jon har ägt den sedan 2017. För oss är denna magiska byggnad lite av ett pågående projekt utan slutdatum☺︎ men där jag just nu bla. har min ateljé i ett av de gamla klassrummen.

  Text och bilder av Simon Olofsson, vårvintern 2023.

Klicka på bilden för att komma till Kuriren och artikeln.


2022

Artikel i Kuriren om grupputställningen "Fablernas värld", tillsammans med Marie Karlsson och Katarina Röding i Galleri foajén, Luleå mars 2021

Klicka på bilden för att komma till artikeln.


2021

Artikel i Piteå tidningen om min utställning "Rör himlakroppar och annat världsligt", där jag ställde ut målningar och metallskulpturer gjorda av återanvända rör av olika slag. Hösten 2021. Skriven/fotad av Håkan Öberg.

Klicka på ´bilden ovan för att komma till artikeln.


Artikel i Piteåtidningen om mej, min konst och min arbetsplats, den gamla Backträskskolan där jag bla. har min ateljé. Konsteldorado är inte ett ord jag själv skulle valt att beskriva det hela med, men visst är det en otroligt lyxig plats och byggnad att kunna jobba på för mej :) Skrivet/fotat av Jan Westerberg, sommaren 2021.

Klicka på bilden för att komma till artikeln.


2020

"Min lucka i  Konstkalendern" julen 2020.


Ett reportage i magasinet Silvervägen om hur jag och ♥️Jon paddlat (och ibland burit) kajak längs hela Piteälven, från källflödet ut till havet, ett "mission" som vi gjorde i etapper under åren 2012-2016. Det handlar väl mer om vart min inspiration kommer från än om konsten i sig, men på sätt och vis hänger ju allt ihop ändå ☺︎

Skrivet av Maria Söderberg 2020


2017

Ett par artiklar om mej och papperskläderna jag vann "Spiranpriset" med i November 2017.

Klicka på bilden ovan för att komma till artikeln.


Ett reportage om mej med lite annan vinkel, det handlar om en lite nervös, paddlande konstnär. Obs! det finns en slags reklamvinkel i reportaget, där det går ut på att jag testade en bil av ett visst märke, jag är dock rätt så okunnig och ointresserad av bilar i övrigt men visst är det ofta ett nödvändigt ont med bil när man bor så till som jag gör och om man vill ta sej runt. 

Skrivet/fotograferat av Anders Westergren, sommaren 2017.

Klicka på bilden ovan föra att komma till artikeln.


2016

Artikel om min utställning "Whose world is this" , där jag ställde ut en kombination av målningar och mattor/väggbonader gjorda av återanvända textiler. Skrivet/fotat av Christoffer Markström augusti 2016.

Klicka på bilden för att komma till artikeln.


2011

Artikel i Piteå Tidningen om min och Terese (numer) Larssons utställning 2011-2012 "Plastic- made to last forever designed to throw away" Skrivet/fotat av Britt Lindgren Blom, 2011

Obs! Målningen i bakgrunden är målad av bästa Terese till vänster i bild, även bilden som dyker upp när nu klickar på länken till artikeln är målad av Terese :) 


2007

Artikel i Piteåtidningen om en utställning som jag hade i Älvsbyn tillsammans med bästa Malin Åhlund och Amanda Eriksson 2007.


1999

Artikel i Piteåtidningen 1999 om en ung konstnär ☺︎